LinQer – Conforming IT

Interim management

Soms moet je je als organisatie extra versterken. Interim management is dan de extra aandrijving voor een tijdelijke situatie. Bij een (on)verwachte reorganisatie, ter overbrugging van de invulling van een vacature of voor het vlottrekken van een project.

Wat is interim management?

Voor interim management gaan verschillende definities rond. Wij zien interim management als het tijdelijk uitvoeren van de rollen projectmanager, information security officer of compliance officer in een organisatie.

Waarom is interim management belangrijk?

Interim managers worden ingezet omdat een permanente rol overbodig is, of omdat bij het bedrijf intern niemand beschikbaar is voor de betreffende functie. Een interim manager biedt stabiliteit aan een bedrijf bij bijvoorbeeld het vertrek van een ervaren medewerker.

Hoe we interim management uitvoeren?

Tijdelijke opdrachten in interim management verschillen van duur, omvang en vereisten. Er is echter een aantal stadia die typisch zijn voor de manier waarop wij opdrachten uitvoeren. Deze begint met een diagnose van het vraagstuk, zodat een voorstel voor aanpak opgesteld kan worden. Vervolgens wordt de implementatie van de aanpak aangestuurd, waarna de opdracht wordt afgerond.

  • De ervaring en kennis die wij meebrengen zijn nodig om een specifiek probleem aan te pakken of een kenniskloof te dichten.
  • Wij staan los van de interne bedrijfscultuur. Wij kunnen objectief onze visie overbrengen.