LinQer – Conforming IT

Op zoek naar een Information Security Officer (ISO) in de zorg?

Bekijk alle actualiteiten • Nieuws
Op zoek naar een informatiebeveiliging professional in de zorg

De krapte op de arbeidsmarkt treft steeds meer beroepsgroepen. Er is een groeiend tekort aan Information Security Officers (ISO). Dit zien wij bij klanten en lezen we in onderzoeken.

Ook bij linQer merken we dat het druk is. Daarom zijn we blij dat we weer ruimte hebben om projecten aan te nemen. Want er zijn nieuwe ervaren medewerkers die het leuk vinden om samen met jou projecten op te pakken. Dus neem contact op als je met een vraag zit.  

Cybersecurity is voor zorgorganisaties een top 3 risico. De eisen vanuit regelgeving en normen om aantoonbaar te kunnen voldoen aan de NEN7510 nemen toe. Klanten en stakeholders verwachten van zorgorganisaties dat zij hun gegevens veilig bewaren. Informatiebeveiliging is een uitdaging voor de hele organisatie geworden. En niet alleen een onderwerp van de IT-afdeling.

Zorgorganisaties en IT-leveranciers zoeken daarom naar professionals om informatiebeveiliging goed te organiseren. Informatiebeveiliging raakt alle processen in een organisatie en ligt voor een belangrijk deel ook buiten de IT. Het werkveld van een ISO is breed. Voorbeelden zijn governance vraagstukken, beleidsontwikkeling, organisatie verandering, project management, risico management, proces management, informatie architectuur, technische beveiligingsmaatregelen, compliance, auditing.  Allemaal onderwerpen waar een ISO mee te maken heeft.

Daarom kijken we bij linQer altijd met een brede blik naar vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, en MDR.